fbpx

Elefanții și rinocerii vor fi mai în siguranță: Comercializarea fildeșului rămâne a fi interzisă

Organizația internațională care militează pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție a votat în favoarea menținerii interdicției comercializării fildeșului. Hotărârea vine să protejeze fauna africană și în special a elefanților masacrați de traficanți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câteva țări africane, printre care Botswana, Namibia și Zimbabwe, au cerut dreptul de a vinde în mod oficial fildeșul capturat de autorități. Cu toate acestea, propunerea a fost respinsă de 101 țări, agreată de 23, iar 18 state s-au abținut de la vot.

Potrivit experților, această interdicție ar salva viețile multor elefanți și rinoceri.

„Doar în 40 de ani, Kenya a pierdut numeroşi elefanţi, de la 160.000 până la 38.000 astăzi. Este o pierdere masivă provocată de distrugerea habitatului animalelor, dar şi de vânarea intensivă pentru fildeş.

De aceea, ne alăturăm comunităţii internaţionale pentru interzicerea totală a comertului cu fildeş şi a comercializării animalelor pe cale de dispariţie”, a declarat Dickson Kaelo, director al Asociaţiei Conservării Animalelor din Kenya.

Cantităţile imense de fildeş confiscate confirmă că masacrarea pachidermelor a continuat.

Coaliţia pentru Elefantul African, care reprezintă 32 de ţări de pe continent, se opune vânzării legale sau ilegale a fildeşului, de teamă că şi în condiţiile unui trafic monitorizat guvernamental ar apărea o cerere mare de fildeş, transmite TVR.

Botswana şi Zimbabwe au, împreună, cea mai mare populaţie de elefanţi: 200.000 de exemplare.

Articole asemănătoare

Back to top button