fbpx

Egalitatea de gen, promovată și de Vatican: Papa Francisc a numit patru femei consiliere în secretariatul Sinodului

Patru femei au fost numite vineri de Papa Francisc consiliere în cadrul secretariatului Sinodului, instituţie ce organizează principalele întâlniri ale episcopilor la nivel mondial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar dacă reprezentanții organizațiilor militante pentru drepturile femeilor susțin că numirea celor 4 în funcție este un pas spre a acorda drept de exprimare doamnelor în organele de administrare a bisericii, aproximativ 10.000 de persoane au semnat o petiţie prin care au solicitat acordarea dreptului de vot femeilor în cadrul sinoadelor viitoare, transmite presa străină.

În cazul tuturor sinoadelor desfăşurate până acum, doar „părinţii sinodali”, printre care se numără episcopi şi reprezentanţi de sex masculin special numiţi sau aleşi, au drept de vot în cazul documentelor finale trimise suveranului. Așadar, Uniunea Internaţională a Superioarelor Generale (UISG), un grup al călugăriţelor catolice, ai căror lideri au militat pentru dreptul de vot al femeilor, a salutat numirea, menționând că „astfel femeile nu vor fi doar observatoare invitate la întâlniri”.

 

Articole asemănătoare

Back to top button