fbpx

Ecologia va salva lumea: Locuitorii unui oraș european donează plastic și primesc în schimb abonamente la transportul public

Locuitorii orașului Istanbul pot fi numiți adevărați promotori ai ecologiei. Administrația locală a implementat o nouă idee de reciclare, motivând populația să doneze sticlele din plastic în schimbul unui credit pentru călătorii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pentru 20 de cutii orășenii primesc un credit în valoare de 80 de cenți, adică prețul unei singure călătorii. Primele trei mașini de reciclare au început să funcționeze într-o stație de metrou, unde pot fi introduse cutii de băuturi răcoritoare și sticle din plastic de diferite dimensiuni.

Consumatorii pot introduce sticle din plastic și cutii din metal în același aparat în care își încarcă și abonamentul de transport ce poate fi folosit pentru autobuz, metrou sau tramvai.

„Cu aceste mașini inteligente și departamentul nostru de gestionare a deșeurilor putem contribui la protejarea mediului”, a anunțat Primăria într-un comunicat.

Autoritățile preconizează să-i premieze pe cei care reciclează cel mai mult în decurs de un an, oferindu-le călătorii gratuite și bilete la evenimente culturale, scrie presa română.

Inițiativa încearcă să promoveze reciclarea, în fața cifrelor alarmante înregistrare de Turcia, unde fiecare persoană generează anual 90 de kilograme de deșeuri din plastic, în timp ce media în Uniunea Europeană este de 72 de kg/persoană.

Proiectul se află încă în faza preliminară prin introducerea celor trei dispozitive, deși Primăria preconizează să instaleze alte 20 până la sfârșitul anului.

Articole asemănătoare

Back to top button