fbpx

După gratii, dar cu libertatea de a alege. Circa 6000 de deținuți și-au exercitat dreptul la vot

La scrutinul parlamentar din 24 februarie au participat și deținuții penitenciarelor din țară, cu excepția celor din custodia instituțiilor de detenție din Bender. Astfel, aproximativ 6800 de persoane private de libertate au avut ocazia să-și exercite dreptul la vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dintre numărul total de deținuți care au avut posibilitatea de a vota, doar 6072 au profitat de acest drept, iar dintre ei, doar 2483 au votat pe circumscripțiile uninominale.

Votarea s-a desfăşurat în zone special amenajate în incinta penitenciarelor. Condamnații au votat prin intermediul urnelor mobile, asigurate de către membrii secţiilor de votare din circumscripțiile electorale în raza cărora se află penitenciarele.

Conform legii, listele deținuților cu drept de vot, au fost întocmite în prealabil. Pentru a participa la alegerile parlamenare, aceștia trebuiau să îndeplinească următoarele condiții: să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, să aibă peste 18 ani şi să deţină acte de identitate valabile.

Atât administrația penitenciarelor, cât și observatorii au declarat că procedura de votare s-a desfășurat fără incidente sau presiuni.

Articole asemănătoare

Back to top button