fbpx

După două zile de la uciderea Dariei Dughina, Vladimir Putin a venit cu o reacție

Vladimir Putin vorbește despre o „crimă josnică, plină de cruzime”, care a luat prematur viaţa Dariei Dughina, într-un mesaj de condoleanțe transmis luni de Kremlin, la aproape două zile de la moartea fiicei lui Aleksandr Dughin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mesajul vine după ce, tot luni, FSB a acuzat serviciile de securitate ucrainene pentru comiterea atentatului și după ce, potrivit corespondentului la Moscova al ziarului „Le Monde”, ultranționaliștii ruși l-au criticat pe Vladimir Putin că nu avusese nicio reacție nici la 24 de ore după ce Daria Dughina își pierduse viața.

În mesajul de condoleanțe transmis de Kremlin, Vladimir Putin spune că Daria Dughina a fost „o persoană strălucitoare şi talentată, cu o inimă cu adevărat rusă”, relatează digi24.ro.

„Ca jurnalistă, om de ştiinţă, filosof şi corespondent de război, ea a servit poporul şi patria cu sinceritate, ilustrând prin faptele sale ce vrea să însemne un patriot rus”, spune Putin.

Daria Dughina a murit sâmbătă seară după ce autoturismul pe care-l conducea a explodat. Ea participase împreună cu tatăl său la un eveniment în apropiere de Moscova. Aleksandr Dughin urma să plece de acolo împreună cu fiica sa cu acelaşi autoturism, dar în final a plecat cu o altă maşină.

Aleksandr Dughin este cunoscut ca filosof şi publicist ultraconservator, unul dintre propagandiştii ideologiei „lumii ruse” şi ai neo-eurasianismului, concepte care proclamă dominaţia Rusiei asupra vecinilor săi, opoziția față de SUA şi NATO şi extinderea influenţei Rusiei pe teritoriul continentului eurasiatic.

De ani de zile, Dughin a îndemnat Moscova să se afirme mai agresiv pe scena mondială.

Din 2014, Dughin se află pe lista de sancţiuni a UE, iar din 2015 pe listele de sancţiuni ale SUA şi Canada pentru presupusa implicare în anexarea Crimeii de către Rusia.

La fel şi fiica sa, care îi împărtăşea opiniile, era inclusă pe listele cu sancţiuni occidentale.

Articole asemănătoare

Back to top button