fbpx

După accidentul aviatic din Etiopia, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova ia măsuri. Două tipuri de avioane nu vor mai zbura deasupra țării noastre

În urma accidentul aviatic din Etiopia, care a luat viața a 157 de persoane, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova interzice aeronavelor de tip Boeing 737-8 și 737-9 să zboare deasupra țării noastre. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Directiva, care intră în vigoare începând de astăzi, ora 10:00, este emisă ca măsură de precauție pentru siguranța pasagerilor, echipajelor și persoanelor de la sol din Republica Moldova, în contextul accidentului aeronautic din 10 martie 2019, cu implicarea aeronavei de tip Boeing Model 737-8 „MAX” operată de către Etiopian Airlines și a unui accident cu aeronavă de același tip al Lion Air 610, care a avut loc pe 29 octombrie 2018.

Amintim că, după prăbuşirea avionului etiopian, China, Indonezia, Coreea de Sud, Mongolia au decis să oprească la sol toate avioanele de acest tip, precum şi companiile Ethiopian Airlines, Cayman Airways, sud-africană Comair şi Aerolineas Argentinas.

Articole asemănătoare

Back to top button