fbpx

Droguri în loc de prăjituri. Un grup de tineri, reținut pentru că ar fi adus „piața neagră franceză” în cutii cu produse de cofetărie

Activitatea ilicită a unui grup de tineri, specializat în contrabandă cu droguri de tip „subutex” și comercializarea ulterioară a acestora pe teritoriul Republicii Moldova, a fost deconspirată de procurorii PCCOCS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că drogurile erau procurate din Franța și introduse clandestin în Republica Moldova, prin intermediul mijloacelor de transport care activau pe rutele internaționale.

Astfel, unul dintre suspecți a fost reținut în flagrant delict, în momentul recepționării coletului transmis de către complicii săi din Franţa. În interiorul acestuia au fost depistate și ridicate droguri – 189 pastile „subutex”, camuflate în cutii cu produse de cofetărie, valoarea cărora pe piața neagră constituie aproximativ 300.000 lei.

Totodată, în urma efectuării perchezițiilor, au fost reținuți alți doi membri al  grupării deconspirate.

Suspecții, cu vârste cuprinse între 26 și 32 de ani, originari din raionului Orhei, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă, iar pentru circulația ilegală a drogurilor o pedeapsă de până la 15 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button