fbpx

Dosarul dezordinilor în masă: Încă 30 zile arest preventiv pentru organizatori

La solicitarea procurorului PCCOCS, cei șapte reținuți duminica, 12 martie 2023, au fost plasați marți în arest preventiv. Măsura a fost aplicată pentru un termen de 30 de zile, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trei din ei au mai avut abateri de la lege și au fost investigați pentru furt și jaf

Învinuiții sunt bărbați cu cetățenia moldovenească, cu vârsta cuprinsă între 21 și 39 de ani, fiindu-le incriminată afilierea la un grup criminal organizat. Aceștia au domiciliul în nordul Moldovei, inclusiv în Bălți, iar trei din ei au mai avut abateri de la lege și au fost investigați pentru furt și jaf. Aplicarea arestului a urmat reținerii lor la locul faptei, de către ofițerii INI și DGUP din cadrul IGP, cu sprijinul angajaților „Fulger,” în timp ce întreprindeau acțiuni de destabilizare în masă, în Chișinău.

Investigațiile continuă, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În data de 10 martie, oamenii legii au efectuat percheziții în dosarul privind „dezordini în masă”. Aceştia au ridicat de la figuranți 11 mii de dolari americani și 400 de euro, care ar fi fost destinați organizării dezordinilor în masă. Totodată, poliția a ridicat și cătușe, substanță cu miros specific de marijuana, înscrisuri de ciornă, dar și dispozitive de comunicare și stocare a informației.

Articole asemănătoare

Back to top button