fbpx

Donațiile făcute pe contul Primăriei au ajuns la instituțiile medicale din Chișinău. Cum au fost distribuite cele 1,6 milioane de lei?

Primăria municipiului Chișinău informează că suma mijloacelor financiare acumulate recent la contul donațiilor făcute de persoanele fizice și juridice, pentru combaterea virusului COVID-19, în valoare de 1,6 milioane de lei, a fost distribuită instituțiilor medicale din capitală și Direcției generale asistență socială și sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sursele financiare alocate sunt destinate pentru procurarea medicamentelor și echipamentelor de protecție, de exemplu mănuși, halate, măști, ochelari, termometre ș. a. Decizia privind distribuirea banilor a fost luată de Grupul de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești, în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice.

Banii acumulați au fost distribuiți precum urmează:

  • AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Râşcani, AMT Botanica – câte 250.000 de lei;
  • AMT Centru – 150.000 de lei;
  • IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”  – 100.000 de lei;
  • IMSP Spitalul municipal nr. 4 – 100.000 de lei,
  • IMSP Spitalul municipal nr.1 – 100.000 de lei;
  • Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate – 50.000 de lei pentru serviciile de transport a lucrătorilor medicali şi 100.000 de lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Entitățile beneficiare de surse din contul de donații vor asigura gestionarea mijloacelor financiare conform destinației, cu prezentarea rapoartelor privind utilizarea acestora și publicarea lor pe pagina oficială a Primăriei. Municipalitatea precizează că pe cont mai sunt circa 600.000 de lei, iar acesta rămâne deschis, astfel încât doritorii să poată face donații.

Articole asemănătoare

Back to top button