fbpx

Doi moldoveni sunt blocați în orașul chinez unde este înregistrat focarul de coronavirus. Ce spune Ministerul de Externe?

Doi cetățeni ai Republicii Moldova sunt blocați în orașul chinez Wuhan, unde a izbucnit și s-a răspândit rapid epidemia de coronavirus. Informația a fost confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Misiunea diplomatică a fost contactată de cei doi moldoveni, care au comunicat că se află blocați pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei, în care a fost restricționat accesul de intrare și ieșire.

În acest sens, ambasada a contactat autoritățile chineze în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către aceștia a orașului aflat în carantină. Autoritățile mențin legătura cu cetățenii moldoveni prin intermediul rețelei de socializare, poștei electronice și telefoanelor misiunii diplomatice.

Moldovenii sunt informați cu regularitate despre evoluția măsurilor întreprinse privind combaterea coronavirusului și recomandările autorităților în vederea stopării răspândirii acestuia.

Actualmente, aeroportul din orașul Wuhan a fost închis. La fel, au fost restricționate ieșirile din țară a grupurilor de turiști chinezi. Alte două familii, care locuiesc în alte provincii neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei, în vederea evitării posibilei contaminări.

Potrivit ultimelor informații, la 28 ianuarie, numărul persoanelor care au fost infectate de coronavirus a atins cifra de 4474 de persoane, iar numărul decedaților a ajuns la 106.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, urmare izbucnirii focarului de pneumonie virală, participând în comun cu autoritățile din țară la elaborarea măsurilor de protecție ce se impun.

Ambasada de la Beijing va monitoriza în continuare situația epidemiologică din Republica Populară Chineză, precum și impactul acesteia în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

Citiți și: Polițiștii de frontieră din Moldova au fost instruiți să întreprindă măsuri de prevenire a coronavirusului

video | Ne putem infecta cu coronavirus dacă mâncăm banane? Celebrul doctor Komarovskiy explică ce reprezintă boala și de ce nu ar trebui să ne fie frică de ea

Coronavirusul se răspândește în Europa? Germania a confirmat primul caz de îmbolnăvire

Bilanțul morților din cauza coronavirusului continuă să crească. China alocă aproape nouă miliarde de dolari pentru a ţine sub control epidemia

Articole asemănătoare

Back to top button