fbpx

Doi inspectori de patrulare, reținuți de CNA după ce le-ar fi cerut unor șoferi mită ca să-i „scutească” de pedeapsă

Doi inspectori de patrulare au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor anticorupţie după ce ar fi pretins mită de la doi şoferi pentru a nu-i trage la răspundere şi a nu le ridica permisele de conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un caz, unul dintre poliţişti ar fi pretins 10.000 de lei, iar în alt caz, alt poliţist din cadrul INP ar fi cerut 500 de euro. În ambele situaţii, şoferii au fost stopaţi pentru verificări pe traseul Chişinău – Hânceşti.

Potrivit CNA, poliţiştii ar fi constatat încălcări, inclusiv conducerea în stare de ebrietate şi conducerea fără permis. Pentru a nu documenta situaţiile, în conformitate cu prevederile legii, aceştia ar fi pretins mită.

În cadrul urmăririi penale, au fost operate percheziţii la domiciliile şi în mijloacele de transport personale și cele de serviciu ale bănuiţilor. Ulterior, ambii au fost escortaţi la CNA pentru audieri. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare pentru corupere pasivă.

În prezent, poliţiştii sunt cercetaţi în stare de libertate, cu obligarea lor de a se prezenta la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

Articole asemănătoare

Back to top button