fbpx

Dodon, despre perchezițiile de la Comrat: „Samavolnicie deplină”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat situația de la Comrat calificând-o ca „deplină samavolnicie.” „Aceștia confiscă listele cu alegători pentru a le împiedica Curtea de Apel Comrat să valideze alegerile”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
„Ceea ce se întâmplă în aceste momente la CEC din Găgăuzia, unde la comanda conducerii RM au trimis ofițerii CNA, e o decizie abuzivă,” spune Dodon.

Acesta a subliniat că, în viitorul apropiat, PSRM va face evaluarea asupra evenimentelor din CEC din Găgăuzia.

Amintim că Adunarea Populară a Găgăuziei s-a întrunit în ședință extraordinară, pentru a recunoaște rezultatele alegerilor pentru funcția de bașcan. Deputații locali susțin că nu au încredere în Curtea de Apel, care trebuie să valideze alegerile și nici în autoritățile centrale de la Chișinău.

De menționat că ieri după-amiază, procurorii anticorupţie de la Chişinău au desfăşurat percheziţii la Comisia Electorală de la Comrat. Potrivit CNA, există bănuieli rezonabile privind „includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara republicii și votarea din numele acestora”.

Irina Vlah a acuzat partidul PAS şi pe preşedinta Maia Sandu că ar sta în spatele descinderilor şi că nu ar respecta legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei.

Citește și: Ce spune PAS despre acuzațiile aduse în urma perchezițiilor de la Comrat

Articole asemănătoare

Back to top button