fbpx

Dodon, aproape sigur că termenul-limită de investire a Guvernului a fost 7 iunie: „Dacă deputații nu creează o majoritate parlamentară, președintele va dizolva Legislativul”

Într-o declarație făcută pe 22 mai de către Igor Dodon, se menționează că deputații mai au aproximativ două săptămâni până la termenul-limită de formare a unei majorități parlamentare (ceea ce ar însemna 7 iunie), altfel, președintele țării va fi nevoit să dizolve Legislativul. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Igor Dodon, în 27 de ani de independență a Republicii Moldova, în premieră, la expirarea a circa trei luni după alegerile parlamentare și două luni după prima ședință a noului Legislativ nu avem nici Președinte al Parlamentului, nici majoritate parlamentară și nici Guvern funcțional.

Totodată, în aceeași declarație, președintele țării a anunțat că s-a adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului. Astfel, răspunsul final a fost: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament.

„Cel mai probabil, au rămas doar 2 săptămâni, până pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci președintele Republicii Moldova va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate”, i-a atenționat Igor Dodon pe deputați.

Articole asemănătoare

Back to top button