fbpx

doc | Sanatoriile rămân închise, iar localurile, totuși, vor lucra de luni. Care sunt noile recomandări ale autorităților în contextul pandemiei?

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a emis o nouă dispoziție și mai multe recomandări. Conform specialiștilor, instituțiile de reabilitare și sanatoriile nu vor funcționa până pe 30 iunie, însă localurile se vor redeschide luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform dispoziției, taberele de odihnă nu vor primi micuții până la sfârșitul lunii, însă interdicția ar putea fi prelungită în funcție de situația epidemiologică. Totodată, rămâne valabilă interdicția de deplasare a persoanelor cu vârsta mai mare de 63 de ani în afara domiciliului fără necesitate stringentă, dar și de aflare a grupurilor mai mari de trei persoane în spațiile publice.

Autorităților din Chișinău și Bălți li se recomandă să introducă un regim special al circulației transportului public începând cu 15 iunie, conducătorilor unității bugetare li se sugerează să organizeze regimul de muncă în cicluri periodice.

Totodată, conform deciziilor, forțelor de ordine li se solicită să intensifice supravegherea respectării de către
persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a infecţiei COVID-19.

Hotararea Nr.15 CNSEP, 12 iunie 2020 by Victoria Laur on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button