fbpx

doc | S-ar fi plimbat cu automatul prin cămin și ar fi bătut la ușa elevelor. Dezvăluiri controversate despre șeful Direcției Educație din cadrul Primăriei Chișinău

După ce Ziarul Timpul, recent, a publicat mai multe dezvăluiri despre presupusele acte de corupție ale lui Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, au apărut noi detalii controversate despre acesta. Jurnaliștii au fost contactați de o tânără care a locuit în căminul Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău pe vremea când Președinte al Comitetului Sindical era Pavaloi și a făcut mărturii cutremurătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform jurnaliștilor, care atașează și două documente, o adresare la Poliție și una către directorul școlii profesionale, Pavaloi i-ar fi șantajat cu exmatricularea pe elevii cazați în cămin, solicitându-le diverse servicii sau bani. În adresarea la Polițe se menționează că actualul oficial ar fi avut obiceiul să intre în odăile elevelor atunci când acestea se spălau și să le urmărească sau să le cheme la el în cameră.

În cazul în care refuzau, fetele ar fi fost amenințate că vor fi date afară din cămin sau chiar exmatriculate din instituția de învățământ, scrie timpul.md, menționând că din cauza lui mai multe tinere ar fi renunțat la studii.

De asemenea, în document se vorbește despre faptul că Andrei Pavaloi ar fi avut obiceiul să consume frecvent și în exces băuturi alcoolice, ar fi fost vizitat des de amici și ar fi cântat sau împușcat dintr-un automat la ore târzii, iar după ce prietenii săi plecau, acesta ar fi avut obișnuința să se plimbe cu arma prin cămin și să bată la ușile elevelor.

Precizăm că, anterior, Andrei Pavaloi a figurat într-o investigație publicată de Timpul, care se referă la presupusele acte de corupție ale funcționarului. Potrivit acelui material, în 2016 oficialul a fost acuzat de delapidări de fonduri în proporții deosebit de mari, iar în 2017 – învinuit după ce copiii de la o grădiniță (pe care o avea în gestiune) au suferit din cauza frigului din instituție. În articol era citată și Carolina Guzun, psihologul școlii profesionale menționate, care declara că „fetițele veneau tremurând, că se tem de el și le bagă mâna pe sub fuste”.

Documente: timpul.md

Articole asemănătoare

Back to top button