fbpx

doc | Reforma salariilor nu ajunge la toți. Angajații din 12 colegii nu și-au primit lefurile din decembrie

Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) a adresat mai multor instituții responsabile o scrisoare prin care își exprimă îngrijorarea neachitării la timp a cadrelor didactice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții FSEȘ s-au adresat către Guvern, Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, subliniind că angajații mai multor instituții de învățământ încă nu și-au primit salariile pentru decembrie și ianuarie.

La evidența Consiliului se află 12 colegii, care au acumulat restanțe salariale de 8,5 milioane de lei, iar situația creează neplăceri și revolte în rândul cadrelor didactice.

„Dacă în treapta învățământului general salariile au fost achitate integral, în condiții noi, atunci cadrele didactice a instituțiilor care activează în regim de autogestiune financiar-economică încă nu au primit salariile pentru luna decembrie. Situația care s-a creat în jurul neachitării lefurilor provoacă nemulțumiri în rândurile angajaților”, scrie Federația Sindicatelor.

În acest context, Ministrul Finanțelor a venit cu o reacție prin care îi asigură pe cei nemulțumiți că urmează să își primească salariile mâine sau în următoarele zile.

„Ca să nu apară interpretări, au mai rămas câteva instituții de învățământ care se salarizează conform HG 1234 (școli profesionale și colegii), în care salariul se va achita mâine și în zilele următoare”, a scris ministrul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button