fbpx

doc | Radu Marian îl acuză pe președintele raionului Râșcani că ar avea un apartament procurat din bani publici. Reacția lui Vasile Secrieru

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian susține că președintele raionului Râșcani și-ar fi procurat un apartament din banii publici. În replică, socialistul Vasile Secrieru neagă acuzațiile și reclamă un „atac mediatic” asupra sa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul PAS a publicat o decizie a Consiliului raional Râșcani prin care președintelui raionului Râșcani, Vasile Secrieru, i-a fost acordată suma de 265.000 de lei, pentru achiziționarea unui spațiu locativ.

Mai mult, potrivit lui Radu Marian, acesta ar fi primit alți 268.000 de lei pentru reparația locuinței, iar ulterior a semnat un contract de locațiune prin care și-a oferit lui însuși apartamentul. Parlamentarul a anunțat pe pagina sa de Facebook că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura și Cancelaria de Stat.

„Tupeu fără margini. Președintele raionului Râșcani, socialistul Vasile Secrieru, s-a ales cu un apartament din banii publici. Iată cum au decurs lucrurile: 

Pasul 1: La 10 decembrie 2020, Consiliul raional Rîșcani a aprobat procurarea unui apartament în sumă de 265 mii lei pentru „aparatul președintelui”.
Pasul 2: La 17 decembrie 2020, conform unui document intern, s-ar fi alocat 268 mii lei pentru reparația apartamentului dat.
Pasul 3: La 13 ianuarie 2021, Consiliul Raional Rîșcani decide acordarea în locațiune a unui apartament dlui Secrieru Vasile în calitate de „tânăr specialist”. El a semnat contract cu sine însuși”, a scris Radu Marian.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

„Unii deputați își mai caută de lucru prin a defăima și manipula”

Președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, a venit cu o reacție după acuzațiile lui Radu Marian precum că și-ar fi cumpărat apartament din banii publici. Astfel, acesta a prezentat decizia Consiliului Raional, aprobată de consilieri și a declarat că unii deputați își mai caută de lucru prin a defaima, manipula și duce în eroare opinia publică.

„Au început atacul mediatic asupra mea. Mereu am stimat și apreciat oamenii profesioniști și specialiști în domeniu, care operează cu cifre și date veridice. Precum se spune în popor, “pădure fără uscăciuni nu există”, mai ales dacă e de specie moale”, a scris Vasile Secrieru.

Vasile Secrieru a atașat și un document în care se arată că deciziile au fost adoptate de către consilieri.

„Atașez mai jos decizia C.R. aprobată de consilieri, pentru a demonstra capacitățile lui Radu Marianîn ceea ce privește operarea cu date, informații și documente veridice (a se vedea pct.3)”, a mai adăugat Secrieru.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Radu Marian: Președintele de raion și apartamentul gratuit. Episodul 2

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu un răspuns la reacția lui Vasile Secrieru și îi solicită președintelui raionului Rîșcani să renunțe la apartamentul primit prin decizia Consiliului raional. Parlamentarul a mai cerut anularea hotărârii respective și repartizarea apartamentului unui tânăr specialist.

„Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani, a recunoscut printr-o postare de Facebook că a primit gratuit un apartament din bani publici. Asta chiar dacă dnul Secrieru ridică un salariu lunar de 16.000 lei/lună (conform declarației sale de avere) și are bani să-și asigure locuință din cont propriu. Este totuși trist că acest demnitar nu vede deloc problema morală în faptul că s-a ales cu un apartament gratuit, dincolo de toate celelalte beneficii și salariu mare pe care le are. Dânsul nu înțelege că e vorba de bani publici, nu de bugetul lui personal.

Pe această cale, solicit public dnului Secrieru să-și repare greșeala și să renunțe imediat la acest apartament. De asemenea, solicit Consiliului Raional Rîșcani să-și anuleze decizia anterioară și să ofere acest spațiu locativ unui alt tânăr funcționar public, cu salariu modest și cu copii.

P.S. Amintesc dlui Secrieru că suntem în secolul 21 și că orice schimbare de documente pe site-uri web lasă urme. Să nu încerce să-și ascundă fapta. Anexez două capturi de ecran: 1 – proiectul de decizie publicat inițial pe site (datat 17 ianuarie) și 2- proiectul de decizie adăugat azi, (datat 23 martie)”, a scris Radu Marian.

Ar putea fi o imagine cu text

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Articole asemănătoare

Back to top button