fbpx

doc | Procurorul general al Ucrainei i-a cerut lui Alexandr Stoianoglo întoarcerea lui Veaceslav Platon la Kiev

Procurorul general al Ucrainei, Ruslan Ryaboshapka, i-a trimis o solicitare omologului său moldovean, Alexandr Stoianoglo, prin care cere întoarcerea lui Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitarea vine după ce, luna trecută, o instanță de la Kiev a anulat decizia din 2016 privind extrădarea omului de afaceri. Despre aceasta au anunțat astăzi avocații lui Platon.

În solicitare se menționează faptul că au fost încălcate procedurile la extrădarea lui Platon în Moldova și că acesta ar trebui să revină în Ucraina, pentru a fi reluat procesul și pentru a se analiza din nou solicitarea autorităților moldovene de extrădare, cu respectarea tuturor normelor legale.

Foto: tv8.md

Amintim că Veaceslav Platon a fost extradat din Ucraina în Republica Moldova la 29 august 2016. Ulterior, acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și tentativă de corupere a unor angajați de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera”.

Precizăm că președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, declara luna trecută că extrădarea lui Veaceslav Platon în Republica Moldova a fost rezultatul unei „înțelegeri” între Vlad Plahotniuc și Petro Poroșenko, prețul acestei „tranzacții” fiind de 3.000.000 de euro. Potrivit lui, banii au fost livrați la Kiev cu un avion la bordul căruia s-a aflat Constantin Botnari și mai mulți ofițeri în rezervă de la Fulger. Și cu același avion ar fi fost adus Platon în Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button