fbpx

doc | Primăria a revocat certificatul de urbanism pentru proiectarea unui centru multifuncțional în locul cafenelei „Guguță”

Viceprimarul capitalei Victor Chironda a semnat o dispoziție de revocare a certificatului de urbanism pentru proiectarea unui business-centru multietajat în parcul Ștefan cel Mare, în locul cafenelei „Guguță”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit dispoziției, certificatul de urbanism eliberat pentru SRL „Regata Imobiliare”, în decembrie 2018, pentru elaborarea documentației de proiect a unui centru multifuncțional pe terenul de pe strada Maria Cebotari, 20, a fost revocat în urma unui demers al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Documentul a fost semnat la 24 decembrie curent și poate fi contestată în termen de 30 zile de la comunicare.

La 16 octombrie, Consiliul Național al Monumentelor Istorice (CNMI) a votat anularea avizelor eliberate companiei „Regata Imobiliare” pentru construcția unui centru multietajat în locul cafenelei „Guguță”.

„Regata Imobiliare”, succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, s-a judecat anterior cu Primăria pentru privatizarea terenului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. În noiembrie 2018, prin decizia Curții Supreme de Justiție, firma a obținut dreptul de a privatiza terenul aferent cafenelei și a de a construi un centru socio-cultural în zona respectivă.

Amintim că imobilul în care s-a aflat cafeneaua „Guguţă” are o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului Municipal Chişinău. În anul 2009, în urma unei succesiuni de tranzacţii controversate, localul a intrat în posesia firmei „Finpar Invest”, afiliată lui Vlad Plahotniuc.

Articole asemănătoare

Back to top button