fbpx

doc | Persoanele care se vor vaccinate împotriva COVID-19 ar urma să semneze un consimțământ. Ce prevede acesta

Persoanele care urmează să primească vaccinul împotriva COVID-19 ar urma să semneze un consimțământ, prin care sunt de acord cu vaccinarea împotriva COVID-19, prina dministrarea a două doze de vaccin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, în document se precizează că persoanele, care vor fi vaccinate, au făcut cunoștință cu beneficiile și riscurile vaccinării.

Persoanele care urmează să primească vaccinul împotriva COVID-19 vor semna în consimțământul prin care își dau acordul pentru vaccin că sunt de acord să informeze medicii despre apariția unei reacții adverse și să aștepte 15 minute după administrarea vaccinului, pentru a fi supravegheat.

Foto: TV8

La finalul documentului este specificat că persoanele semneză benevol și au primit răspunsurile la toate întrebările.

Amintim că sâmbătă, 27 februarie, primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România, au ajuns în Republica Moldova.

Începând cu această săptămână, va fi demarată campania de vaccinare în Republica Moldova, cu vaccinul AstraZeneca, oferit cu titlu gratuit de către România. Anunțul a fost făcut în pe 28 februarie de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Potrivit instituției, primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button