fbpx

doc | PDM Soroca cere președintelui să tragă la răspundere doi funcționari publici: „Au șantajat membrii organizației”

Membrii PDM Soroca au expediat o solicitare către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, prin care cer pedeapsă pentru doi funcționari publici care ar fi pus presiuni asupra membrilor organizației. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Timp de câteva săptămâni membrii organizației au fost șantajați și intimidați de către reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, și directorul general AIPA, Vadim Curmei.

Prin depășirea atribuțiilor de serviciu, acești funcționari publici au încercat să-i determine să acționeze împotriva propriilor convingeri, pentru a obține următoarele scopuri destabilizarea echipei PDM Soroca, influențarea situației politice locale, defăimarea conducerii PDM și constrângerea persoanelor semnatare a declarației din 15 ianuarie 2021 de a lucra în campania electorală în cazul alegerilor parlamentare anticipate pentru PSRM”, se arată în declarația organizației teritoriale.

Echipa Organizației afirmă că Declarația semnată de membrii care au părăsit formațiunea, pe 15 ianuarie 2021, trebuie considerată nulă din cauza presiunilor exercitate asupra semnatarilor acesteia.

Contactat de către ZUGO, specialistul principal al Serviciului relații externe și comunicare al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a refuzat să comenteze situația.

De asemenea, și Vladimir Ceban, reprezentantul guvernului în teritoriu, a făcut declarații pentru ZUGO vizavi de acest subiect.

„Sunt niște aberații și falsificări de documente. Niciunul dintre cei care au semnat nu sunt primari, în primul rând, toți sunt membri ai organizației, dar niciunul dintre ei primari, așa cum scrie în sesizare. Eu doar îmi fac olbigațiile de serviciu, în timp ce presiunile le pun ei, prin așa învinuiri. Nu înțeleg de unde au scos toate aceste învinuiri și prostii”, a spus Vladimir Ceban.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button