fbpx

doc | O companie rusească, idignată de „presiunile penale” din Moldova, s-a adresat președintelui Dodon și procurorului general

Compania rusească „Юг Нефтепродукт” susține că organele de drept din Moldova fac presiuni împotriva reprezentanţilor săi de la conducerea „Natur Bravo” și se arată indignată de faptul că imaginea îi este afectată din această cauză. Drept urmare, compania s-a adresat președintelui Igor Dodon și procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Юг Нефтепродукт” menționează că este cel mai mare creditor al „Natur Bravo”, după ce a acordat trei milioane de euro și 17 milioane de dolari, drept împrumut, în 2015 și în 2018, motiv pentru care compania participă la administrarea întreprinderii. În demersul adresat, compania rusească spune că aflat din presă faptul că reprezentanţilor săi li s-a intentat un dosar penal.

Dosarul este pe numele directorului Galaev Muhmad și al partenerului companiei – Sagaev Zaurbek. Acesta are la bază un denunț făcut de fostul director și președinte al consiliului de directori al „Natur Bravo”, Evgheny Kheyman, și a soției acestuia, Susana Kheyman, pe care „Юг Нефтепродукт” îl califică drept „mincinos”.

„Din informațiile apărute în mass-media din Moldova, compania noastră a aflat că se pune o anumită presiune din partea organelor de drept asupra reprezentanților companiei, inclusiv asupra directorului Galaev Muhmad, a membrilor conducerii, dar și a partenerului nostru, acționarului Sagaev Zaourbek. Am depistat că această situație a apărut în urma deschiderii unui dosar penal pe numele responsabililor de la „Natur Bravo”. Dosarul penal a fost deschis în urma declarației fostului președinte al companiei, dar și a fostului director, Evgheny Kheyman, și a soției acestuia, Susana Kheyman”, este scris în adresare.

Potrivit companiei rusești, informațiile apărute în acest caz afectează activitatea „Natur Bravo”, imaginea sa, cât și defăimează conducerea. „Юг Нефтепродукт” susține că fraţii Kheyman manipulează cu informaţii false, motiv pentru care solicită ajutor din partea factorilor decizionali ai țării.

Amintim că, în iunie, agajații „Natur Bravo” au formulat o scrisoare deschisă, prin care îi critică pe frații Kheyman, cei care s-au aflat la conducerea întreprinderii timp de doi ani. Colectivul susține că ce doi și-ar fi permis să încaseze sume enorme de bani, dar și că ar fi prejudiciat alte valori ale companiei. În aceeași adresare, ei se arătau nemulțumiți de faptul că actualul conducător, Galaev Muhmad, şi echipa sa, ar fi persecutaţi, după ce au înregistrat rezultate frumoase.

Articole asemănătoare

Back to top button