fbpx

doc | Majoritatea parlamentară ACUM-PSRM votează legi avizate de comisii inexistente?

Deputații Blocului ACUM, alături de cei din PSRM par să voteze și să examineze legi prin încălcarea procedurilor parlamentare. Cel puțin, asta reiese din două documente făcute publice pe site-ul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentele arată că cel puțin trei legi au fost votate în grabă, fără a fi înființate comisiile permanente ale Parlamentului, necesare pentru a aviza proiectele de legi înainte de a fi votate.

Este vorba de Ordinea de zi din 11 iunie 2019, unde deputații au examinat și au votat în ședința Parlamentului trei proiecte de legi care ar fi trebuit avizate de Comisia de profil. Este vorba despre proiectul de lege privind modificarea mai multor acte legislative, printre care și Codul Electoral.

De asemenea, un alt proiect de lege este și cel pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, care, de asemenea, ar fi trebuit să aibă raportul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Ceea ce este ciudat e faptul că această comisie, tot potrivit actelor de pe site-ul Parlamentului, a fost înființată abia a doua zi, pe 12 iunie 2019.

Deocamdată nu se cunoaște ce se va întâmpla cu legile votate fără avizul Comisiilor de profil.

Articole asemănătoare

Back to top button