fbpx

doc | Ilan Șor nu mai este primar de Orhei. Cine i-a luat locul liderului în perioada electorală?

Liderul Partidului Politic Șor (PP ȘOR) a părăsit funcția de primar al orașului Orhei, pentru ca să poată candida la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, politicianul a semnat o dipoziție, prin care își suspendă activitatea în această perioadă, dar și numește persoana care îi ia locul în tot acest timp. Actul a fost întocmit și semnat la data de 9 ianuarie 2019, în aceeași zi când Partidul Șor a fost înregistrat în cursa electorală.

În perioada în care părăsește funcția, liderul va fi înlocuit de către viceprimărița de Orhei, Diana Memeț. În caz că Ilan Șor va câștiga un fotoliu de deputat în Parlament, acesta va putea alege, timp de 30 de zile dacă revine la funcția de primar al Orheiului sau rămâne la funcția de parlamentar.

Menționăm că, în conformitate cu legislația Republicii Moldova, fiecare persoană care are funcția de viceprim-ministru, ministru și membru din oficiu al Guvernului, conducător al autorității publice centrale, președinte și vicepreședinte de raion, primar și viceprimar, pretor și vicepretor, trebuie să-și suspende activitatea pe perioada campaniei electorale.

Articole asemănătoare

Back to top button