fbpx

doc | Funcția de procuror general, „vândută” cu 2.000.000 de euro în 2009? Procuratura Anticorupție anunță că a inițiat un proces penal

Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal în care urmează a fi verificate toate informațiile apărute în presă privind „vânzarea” funcției de procuror general în anul 2009, în schimbul unei sume de 2.000.000 de euro. Cauza a fost pornită în urma unei sesizării a deputatului Partidului „Acțiune și Solidaritate” Radu Marian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La 17 decembrie, la PA a parvenit demersul deputatului Radu Marian prin care s-a solicitat verificarea informațiilor și declarațiilor apărute în presă privind tranzacționarea funcției de procuror general în anul 2009, în schimbul unei sume de 2.000.000 de euro. PA a dispus înregistrarea informației în Registrul nr. 1 pentru evidența cererilor și comunicărilor despre infracțiuni și a inițiat un proces penal în care urmează a fi verificate toate circumstanțele invocate și adoptată o soluție conform articolului 274 din Codul de procedură penală”, se arată într-un comunicat al instituției.

Amintim că deputatul PAS Radu Marian a cerut, la începutul acestei săptămâni, Procuraturii Anticorupție să se autosesizeze ca urmare a afirmațiilor făcute de fostul premier Vlad Filat, într-un interviu oferit din penitenciar, în luna iulie 2019.

Ex-premierul declara că funcția de procuror general în anul 2009 a fost vândută, iar șeful PG ales în acel an, Valeriu Zubco, a fost „candidatul lui Plahotniuc”. Ulterior, și Veaceslav Platon a confirmat informația.

Foto: Radu Marian via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button