fbpx

doc | Fapta preotului Ghenadie Văluță, sub lupa autorităților. Poliția din Anenii Noi a pornit un dosar penal pe numele diaconului

Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi a pornit un dosar penal pe numele preotului Ghenadie Văluță, care în seara zilei de 21 iulie a fost surprins în timp ce târa un câine legat cu un lanț metalic de o mașină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul a ajuns în atenția opiniei publice, după ce un internaut a postat imagini foto și video cu diaconul de la locul faptei. Preotul și-a justificat acțiunile prin faptul că patrupedul ar fi mușcat anterior un copil, așa că a decis să-l pedepsească astfel.

Gestul feței bisericești a stârnit un val de revoltă pe rețelele de socializare, oamenii inițiind și o petiție, care a acumulat peste 40.000 de semnături pentru a-l trage la răspundere.

Ulterior, Ghenadie Văluță a fost supendat de Mitropolia Chișinăului din posibilitatea de a sluji, până când va avea loc judecata conform canoanelor bisericești.

Cu toate acestea, fostul preot se declară nevinovat, ba chiar și propune ca pe teritoriul bisericilor să fie deschise adăposturi pentru animale fără stăpân. Mai mult decât atât, acesta acuză și jurnaliștii de dezinformare, în ceea ce privește mediatizarea cazului în care a fost implicat.

Preotul din Anenii Noi a afișat rezultatul unei expertize veterinare a câinelui pe care acesta l-ar fi tratat într-un mod barbar. Diaconul a comentat, din nou, într-o postare pe Facebook că el „nu a târât inuman patrupedul”. Drept urmare a prezentării acestei expertize, Văluță a cerut de la toți cei care l-ar fi „denigrat” să-i ceară scuze publice.

Articole asemănătoare

Back to top button