fbpx

doc | Cum a răspuns Stoianoglo la întrebările Comisiei „Laundromat”: Atunci nu mă cunoașteam cu Platon

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a răspuns la întrebările enunțate în cadrul audierilor publice din data 29 decembrie la care acesta nu s-a prezentat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ex-președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică și membru al Consiliului Suprem de Securitate, acesta a declarat că despre tranzacții financiare în perioada 2010-2014 a aflat din presă.

Totodată, Stoianoglo a mai declarat că a fost categoric împotriva lichidării instanțelor judecătorești economice strict din raționamente profesionale. De asemenea, procurorul a mai subliniat faptul că pe atunci, la fel ca și acum, nu-l cunoștea pe omul de afacere Cheptini și nu-l cunoștea nici pe Veaceslav Platon.

Răspunsurile au fost făcute publice de Inga Grigoriu, președinta Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor Laundromatului, care a declarat că răspunsurile denotă lipsă de responsabilitate.

„Ținând cont de faptul că d-lui a ocupat funcții importante între anii 2009-2014 – ani în care s-au întâmplat evenimente nefaste pentru R. Moldova ce au culminat cu jaful secolului, răspunsurile prezentate încă o dată accentuează perpetuarea stării de impunitate și lipsa de responsabilitate în fața cetățenilor. Le vom atașa la raportul Comisiei cu precizările de rigoare”, a scris Grigoriu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button