fbpx

doc | Copiii de până la 7 ani nu au voie să intre în piețele din Chișinău. Ce alte reguli impun responsabilii pe vreme de pandemie?

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a anunțat noi decizii luate pe vreme de pandemie. Responsabilii au menționat în noua hotărâre că minorii de până la 7 ani nu au voie să intre în piețele din oraș până pe 15 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De pe 1 iulie, piețele din municipiul Chișinău vor activa cu program stabilit, de la 05:00 până la 19:00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerțului ambulant în preajma lor. Totodată, zilele de luni vor fi sanitare pentru toate piețele, indiferent de forma de proprietate.

De asemenea, se interzice accesul copiilor de până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului, iar administratorii vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare în zonele de comerț menționate.

E de menționat că până pe 15 iulie 2020, se suspendă activitatea zonelor de agrement din municipiul Chișinău, incluse în codul CAEM 93.21 și organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire etc.), în orice instituție, indiferent de statut.

Până la mijlocul lunii iulie sunt interzise și următoarele activități: activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor și de dans, indiferent de denumire de firmă.

Tot până pe 15 iulie este interzis scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chișinău.

Aceste și alte prevederi privind activitatea în capitală, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărârea nr. 11 din 29 iunie 2020 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, pe care o puteți lectura mai jos.

Citește și: De pe 1 iulie, centrele comerciale din Chișinău vor activa cu program obișnuit

Articole asemănătoare

Back to top button