fbpx

doc | Completări în programul de asigurări. Și pacienții instituțiilor private vor beneficia de investigații acoperite de poliță

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va trece pe poliță aproape 1000 de investigații de înaltă performanță, care vor putea fi realizate și în instituții medicale de tip privat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În lista investigațiilor propuse să fie realizate din contul poliței medicale intră mai multe analize de laborator, inclusiv unele molecular-genetice. Câteva proceduri imagistice, cum ar fi tomosinteza, tomografia cu emisia de pozitroni, ar genera clișee de calitate care permit depistarea formațiunilor foarte mici.

Potrivit Ministerului, o parte dintre acestea au scopul de a determina informațiile esențiale despre tumori, nivelul de agresivitate al acestora, dar și particularitățile organismului, ca să poată fi luată cea mai bună decizie de tratament.

În baza poliței, ar urma să fie disponibile o serie de investigații, care includ mai multe tipuri de electrocardiografii, electroencefalografii, ecoencefalografii, dar și mai multe tipuri de examene ecografice. Totodată, sunt incluse aproape 100 de servicii costisitoare de tomografie computerizată, imagistică prin rezonanță magnetică și servicii medicale de profil general.

Din cauza capacității reduse a sistemului public, majoritatea serviciilor de înaltă performanță sunt prestate de privați. De exemplu, în 2017, pentru prestarea serviciilor medicale de înaltă performanţă au fost încheiate contracte cu 46 de instituții medico-sanitare, dintre care opt sunt republicane, cinci – municipale, două – departamentale şi 31 – private.

Articole asemănătoare

Back to top button