fbpx

doc | Camerele cu radar sunt capabile să detecteze șoferii care nu poartă cuplată centura de siguranță

În Republica Moldova, sistemul actualizat de supraveghere a traficului, format din camere şi radare, reacționează nu numai la viteza de deplasare neregulamentară şi încălcarea marcajelor, ci şi la alte tipuri de nereguli. Un şofer afirmă că o astfel de cameră l-ar fi surprins neavând cuplată centura de siguranţă, iar un altul, în comentarii la postarea primului, spune că i-a venit „scrisoarea fericirii” pentru că ar fi fost surprins vorbind la telefon, scrie autoblog.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Drept dovadă, bărbatul a publicat o parte a acestui proces verbal într-un grup de Facebook, cu întrebarea ce e de făcut în această situaţie şi cine s-a mai pomenit într-una similară.

Foto: autoblog.md

Deşi fotografia din acest document este tipărită alb-negru şi astfel nu se poate vedea clar dacă şoferul avea sau nu cuplată centura (în genere nu se poate vedea un şofer la volan), camerele imortalizează în realitate imagini color cu o rezoluţie înaltă şi în destul de multe detalii (inclusiv faţa conducătorului auto, dacă intră în cadru), astfel că oamenii legii le pot eventual folosi pentru a demonstra pretinsa încălcare.

Mai mulţi conducători auto care au participat în comentarii i-au recomandat direct să uite că i-a venit o astfel de scrisoare şi să o arunce la gunoi, asta pentru că, peste un an, încălcările s-ar anula automat.

Totuşi, au fost şi unii care l-au avertizat că, dacă într-o perioadă scurtă de timp va fi tras pe dreapta în cadrul unui filtru, de exemplu, ar putea fi impus să achite o amendă pentru această încălcare (dacă va fi demonstrată) la pachet cu altele istorice, dacă vor exista adunate în „cont”.

Camera, cea care l-ar fi surprins circulând fără centura de siguranţă cuplată, se află pe bd. Decebal. Imediat după dezvăluirea acestui detaliu şi alţi şoferi au declarat că tot recent au primit scrisori similare, pentru aceeaşi încălcare, fiind scanați în aceeași locaţie.

Astfel de camere ar exista în mai multe locaţii de pe teritoriul municipiului Chişinău, se mai afirmă de către unii şoferi în comentariile postării. Despre unele similare din afara capitalei nu există informaţii la moment.

Foto: autoblog.md

Articole asemănătoare

Back to top button