fbpx

doc | Alertă epidemiologică și la Ocnița. În 14 localități din raion a fost instituit „Cod roșu”

Situația epidemiologică se agravează și la Ocnița. În 14 localități din raion a fost instituit „Cod roșu” privind riscul sporit de infectare cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței de marți, 9 martie, membrii Comisiei teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) din Ocnița au constatat că situația epidemiologică în raion rămâne alarmantă. Potrivit autorităților locale, în ultimele 14 zile în raionul Ocnița a fost înregistrată o incidență a morbidității mult peste media pe țară.

Astfel, a fost emisă Hotărâre prin care, în 14 localități din raion, a fost instituit „Cod roșu” de alertă. Totodată, autoritățile au stabilit „Cod portocaliu” pentru alte localități și „Cod galben” pentru trei localități din raion.

Potrivit deciziei adoptate, în localitățile sub Cod roșu se impune restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu, interzicerea adunărilor în masă, prestarea doar a serviciilor esențiale (vitale) și instituirea instruirii la distanță (online).

O decizie similară a fost luate și de către membrii Comisiei Teritoriale Extraordinare din raionul Hâncești, unde de asemenea, situația este una alarmantă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button