fbpx

doc | Ai diploma la mână, dar nu îți poți găsi un job? Aplică la unul dintre cele 10.000 de posturi vacante din Moldova 

Actualmente, în Republica Moldova sunt disponibile peste 10.000 de locuri de muncă. Cele mai multe posturi vacante sunt la Chișinău, Bălți și Cahul, iar cele mai puține – la Ocnița și Fălești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din totalul locurilor de muncă disponibile, circa 17% sunt destinate persoanelor cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate. Cei mai solicitați sunt specialiștii în domeniul medicinii, apărării și învățământului.

Cei cu nivel de instruire secundar profesional și muncitorii necalificați pot aplica la unul din cele 8439 de posturi vacante, care constituie 83% din numărul total. Cele mai multe joburi sunt pentru lucrătorii din industria textilă și confecții, lucrătorii calificați în întreprinderile industriale și cei din sfera transportului și telecomunicațiilor.

Persoanele necalificate își pot înainta candidatura în calitate de muncitor auxiliar, măturător, hamal sau îngrijitor al încăperilor de producție și serviciu.

Cetățenii care sunt în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Articole asemănătoare

Back to top button