fbpx

Dispar plăţile cash: Un magazin celebru deja nu mai acceptă numerarul

Încet, dar sigur, se schimbă complet modul în care ne facem cumpărăturile: dispar plățile cash. Primul pas către un viitor fără bancnote și monede a fost deja făcut, în urmă cu puțin timp, un magazin celebru deja nu mai acceptă numerarul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dispar plățile cash într-un celebru magazin

Primele zile ale anului 2023 au adus un anunț neașteptat și o schimbare majoră pentru sute de mii de persoane. Clienții unui celebru lanț de magazine din Germania au aflat că, începând din data de 16 ianuarie, în niciuna dintre cele 40 de unități Gravis nu se mai acceptă numerarul.

Reprezentanții companiei și-au explicat decizia, precizând că, în ultimii doi ani, plata în numerar a fost „aproape inexistentă” și că tranzacțiile cu cardul sunt mai ieftine, simple și rapide, scrie Playtech.

Astfel, de la acea data, plățile se fac doar cu cardul de credit, cardul de debit sau aplicațiile mobile.

„Vrem să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de plată posibilă”

Cu toate că pare un viitor inevitabil, se pare că plățile cash nu o dispară total prea curând. Reprezentanți ai marilor lanțuri de magazine din Europa – Netto, Kaufland și Edeka – au declarat că vor accepta tranzacțiile în numerar în continuare. Cei de la Aldi Nord au transmis că au observat o creștere a plăților fără numerar, mai ales după pandemia de coronavirus, însă, cu toate astea, nu vor elimina bancnotele și monedele.

Articole asemănătoare

Back to top button