fbpx

„Discutăm cine și ce va ataca”: Jizdan susține că PD va contesta la CC mai multe decizii luate în ședința plenară nocturnă

Democrații ar urma să conteste la Curtea Constituțională (CC) mai multe decizii luate în ședința plenară nocturnă din 16 decembrie curent, atunci când socialiștii și deputații din grupul Pentru Moldova au votat, în grabă, mai multe legi. Cel puțin asta susține parlamentarul democrat Alexandru Jizdan, care a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că discută cu opoziția despre „cine și ce lege va ataca” la Înalta Curte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vom merge la CC. Juriștii noștri lucrează asupra proiectelor prin care vom ataca unele decizii. Totodată, discutăm cu colegii și cei care au rămas în opoziție, că nu mai înțelegi care sunt în opoziție și care nu, care și ce lege va ataca. Sunt sigur că Legea privind micșorarea vârstei de pansionare și Legea miliardului vor fi atacate,întrucât acestea sunt populiste…”, a declarat Jizdan.

Totodată, democratul a subliniat că autorii proiectelor care au generat indignarea parlamentarilor din opoziție ar acționa la indicația liderilor politici.

Menționăm că legislatorii din Platforma DA au anunțat, la 17 decembrie curent, că se va adresa Înaltei Curți pentru a contesta unele legi adoptate în ședința plenară nocturnă.

Citește și: Platforma DA atacă la CC noua lege a funcționării limbilor, care privilegiază rusa: Intimidează vorbitorii de română

Amintim că ședința Parlamentului de miercuri a durat până aproape de miezul nopții, timp în care deputații PSRM-Pentru Moldova au adoptat în grabă mai multe legi, printre care legile bugetare, dar și o nouă lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, acordând și mai mari privilegii pentru limba rusă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button