fbpx

Directorul Pieței Centrale și-a dat demisia la doar 4 zile de la învestirea în funcție. Cine îi va lua locul?

Omul de afaceri Viorel Braga, numit acum patru zile în funcția de director interimar al Pieței Centrale, și-a dat astăzi demisia. Potrivit edilului capitalei, acesta ar avea probleme de sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ruslan Codreanu a anunțat și cine îi va lua locul. Noul director interimar la Piața Centrală va fi Iurie Vasilenco – „un domn cu experiență în domeniul juridic, care vine din sistemul organelor de drept și a activat ca ofițer de investigare a fraudelor economice”, spune Codreanu.

Vasilenco este absolvent al Facultății de Drept, a Universității de Stat din Moldova din orașul Bălți. De asemenea, a făcut studii de profil la Academia de Poliție SUA din Budapesta. Acesta va asigura interimatul funcției de director până la organizarea unui concurs de către Consiliului municipal Chișinău.

„Tot ce îmi doresc este ca în Piața Centrală să fie curățenie, să nu se mai colecteze bani de la antreprenori, iar întreprinderea municipală să funcționeze transparent și să creeze condiții în special pentru producătorii autohtoni, dar nu doar pentru buzunarele unora.

Eu sunt funcționar public din 2004. Altfel decât să rezolv o problemă prin lege și corect nu știu. Pentru toți cei care consideră că legea în Moldova nu funcționează, care umblă cu intimidări, îi rog să se uite în calendare și să vadă că este anul 2019. Lăsați speculațiile, iar instiuțiile de drept vor face claritate în acest caz”, a mai precizat Codreanu.

Amintim că Braga a fost numit director la Piața Centrală după ce primarul interimar a anunțat că întreaga echipă de la conducerea Întreprinderii Municipale „Piața Centrală” a fost demisă, ca urmare a mai multor acte de corupție în care ar fi implicați cei cu funcții de decizie.

Articole asemănătoare

Back to top button