fbpx

Directorul Grădinii Zoologice din Chișinău, acuzat că i-ar fi achitat soției sale, care la fel a fost angajată acolo, mai multe concedii și premii

Directorul Grădinii Zoologice din capitală, Alexei Hanțațuc, și-ar putea pierde locul de muncă, după ce au fost identificate mai multe nereguli în activitatea sa din perioada 2017-2018.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Autorităţii Naționale de Integritate (ANI), Hanțațuc a semnat 26 de note informative și 31 de ordine cu privire la acordarea premiilor, suplimentelor, cumulurilor, ajutoarelor materiale și concediilor de diferite tipuri în privința soției sale, ce deținea funcția de șef al Secției păstrare și pregătire a hranei în cadrul Grădinii Zoologice.

Prin aceste acţiuni, Alexei Hanțațuc nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale. În consecinţă, ANI va cere încetarea raporturilor de muncă ale directorului Grădinii Zoologice, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Solicitat telefonic, Alexei Hanțațuc a declarat că nu comentează aceste acuzații. Acesta a depus o contestație la ANI.

Articole asemănătoare

Back to top button