fbpx

Denis Ulanov, bănuit de „escrocherie” și „spălare de bani” în proporții deosebit de mari. Deputatul nu-și recunoaște vina

În cursul zilei de astăzi, Procuratura Anticorupție l-a recunoscut în calitate de bănuit și l-a audiat pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul Fraudei Bancare. Mai exact, acesta este bănuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, astăzi, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul acestuia, aflat la sediul Companiei „Avia Invest”.

Procuratura Generală menționează că, ieri, imediat după ridicarea imunității parlamentare, deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului Jardan, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Cei doi deputați au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară. Fiind audiați de procurori, ambii deputați au făcut declarații în cadrul cauzelor penale în care sunt vizați, însă nu și-au recunoscut vina.

Precizăm că, această etapă a procesului penal nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button