fbpx

Deconectarea consumatorilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece, interzisă

Deconectarea consumatorilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului (1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023) va fi interzisă. Legea respectivă a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scopul documentului este implementarea unor mecanisme viabile pentru reducerea riscului de deconectări de la serviciile locativ-comunale. Prevederile inițiativei legislative se extind asupra gospodăriilor casnice, în cazul în care acestora le-a fost atribuită categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată.

Totodată, o altă condiție este ca datoria scadentă să fie executată parțial, în cuantum de 50% din sumă pentru perioada curentă de facturare – în cazul gospodăriilor casnice cu grad de vulnerabilitate foarte ridicată și 60% – cu grad de vulnerabilitate ridicată. La fel, suma cumulativă a datoriei acumulate în perioada rece a anului nu trebuie să depășească 5 mii de lei (aproximativ 250 de euro) pentru energia termică și gaze naturale și 1 500 de lei pentru energia electrică.

Tot în ediția de astăzi a Monitorului Oficial a fost publicat decretul prezidențial de promulgare a documentului.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Articole asemănătoare

Back to top button