fbpx

De sărbători, toate drumurile duc acasă. Doar în ultimele 24 de ore, peste 34.000 de moldoveni au revenit în țară

Sărbătorile pascale sunt încă o ocazie pentru moldoveni de a reveni acasă, în sânul familiei. Cu trei zile înainte de principala sărbătoare religioasă a primăverii, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 59.545 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 34.170 – fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, peste 15.000 de mașini au traversat frontiera de stat, 8330 de treceri fiind înregistate de automobilele înmatriculate peste hotare.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 10.826 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8291 traversări persoane,
PTF Sculeni – 6998 traversări persoane,
PTF Otaci – 6391 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 5648 traversări persoane,
PTF Cahul – 3399 traversări persoane,
PTF Costești – 2365 traversări persoane,
PTF comun Criva – 2045 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 1873 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal. Pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada pascală au fost luate măsuri suplimentare de lucru:

  • suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
  • folosirea la maxim a tuturor punctelor de trecere, infrastructurii și capacității logistice ale acestora;
  • redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
  • intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button