fbpx

De sărbători ești mai predispus infarctului. Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți menții sănătatea?

Potrivit unor cercetări făcute de specialiștii suedezi, în perioada sărbătorilor de iarnă suntem mai predispuși infarctului. Acest lucru, argumentează ei, este din cauza excesului de alcool și de mâncare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Studiul a fost realizat timp de 15 ani, timp în care au fost analizați mai mulți de 200 de pacienți, în special cei care au suferit de infarct și au fost internați. Așadar, cercetătorii au ajuns la concluzia că alimentele bogate în grăsimi şi cele foarte dulci, însoțite de șampanie și vin, deși sunt numai bune de sărbători, prezintă și riscuri.

În cadrul aceleiași analiză, a fost specificat că persoanele care au peste 75 de ani prezintă un risc mai mare, mai ales cei care suferă de diabet sau de boli de inimă. Pentru toate persoanele care duc un regim nu foarte sănătos de sărbători, riscul de infarct creşte cu 15 la sută, iar pe 1 ianuarie posibilitatea de a avea atac de cord crește chiar și cu 20 la sută.

„Sărbătorile de Crăciun și din mijlocul verii au fost asociate cu un risc mai mare de infarct miocardic, mai ales pentru pacienții mai în vârstă și bolnavi”, a explicat echipa.

Cauzele exacte nu au fost încă stabilite, totuși, mulți cercetători cred că se face vinovat excesul de alimente și alcool, transmite romaniatv.net.

Articole asemănătoare

Back to top button