fbpx

De la o extremă, la alta: Vladimir Putin nu intenționează să-l felicite pe Zelenskii

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nu l-a felicitat pe Zelenskii cu ocazia învestirii sale în funcție și nici nu intenționează să o facă, a declarat luni purtătorul de cuvât al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acestuia, Putin îl va felicita pe alesul ucrainenilor doar dacă acesta îi va veni în întâmpinare în ceea ce privește soluționarea conflictului din Donbas și ameliorarea relațiilor cu Rusia.

Purtătorul de cuvânt a spus că problema apartenenței peninsulei Crimeea la Federația Rusă nici nu se pune în discuție, întrucât aceasta ar fi parte a țării. Reacția a venit după ce Zelenskii și-a expus planurile cu privire la readucerea peninsulei în componența Ucrainei.

„În privinţa apartenenţei Crimeii, aici, aşa cum am spus în mod repetat, în general, o astfel de întrebare nu există şi nu poate exista: Crimeea este una dintre regiunile Rusiei”, a afirmat Dmitri Peskov.

La ceremonia de învestire, Zelenskii a declarat că primul obiectiv al președinției este de a ajunge la încetarea focului în Donbas, în estul țării și s-a expus asupra adoptării unor „decizii complexe” în acest sens.

„Prima noastră sarcină este să realizăm o încetare a focului în Donbas”, a accentuat Zelenskii.

„Vă pot asigura că sunt dispus să fac totul pentru ca eroii noştri să nu mai continue să moară. Nu mi-e teamă să iau decizii complexe. Sunt dispus să-mi pierd popularitatea şi, dacă este necesar, chiar şi funcţia, pentru a instaura pacea”, a mai adăugat președintele ales. 

Totodată, Zelenskii a subliniat că acest scop trebuie atins „fără pierderi de teritorii”.

Articole asemănătoare

Back to top button