fbpx

„Dacă Viorel avea putere, le zicea: mulțumesc, băieți, n-ați trecut castingul. Orevoar”. O cunoscută jurnalistă, despre înmormântarea „de mântuială” a regizorului

În grabă și de mântuială – așa descrie jurnalista Angela Brașoveanu înmormântarea lui Viorel Mardare. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, femeia a decis să rupă tăcerea despre lucrurile care nu ar fi trebuit să se întâmple în ziua în care zeci de oameni au venit să-l petreacă pe ultimul drum pe regretatul regizor moldovean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În textul său, jurnalista spune că preotul a încercat să interzică scoaterea din biserică a florilor aduse lui Viorel în ajun sau chiar la slujba de adio. Aceasta mai mărturisește că slujitorul Domnului și-ar fi argumentat decizia prin ideea că florile vor fi furate de pe mormânt de către boschetari, urmând a fi vândute la intrarea în cimitir.

„Cei care au adus florile s-au opus. Nu erau pentru biserică, erau pentru Viorel. Apoi, probabil din rațiuni de lipsă de spațiu, ultimul ritual de rămas bun l-a făcut pe aleea oarecum îndepărtată de locul înmormântării. Iar lângă groapă, fără să știe nimic, aștepta sora lui iubită, Angela Mardare Titencov, fiul ei, iubita lui, cei mai apropiați prieteni. Angela a avut o stare de șoc când a înțeles că nu poate să-și ia rămas bun de la unicul frate. 

Sergiu Prodan a încercat să-l facă pe preot să înțeleagă că a greșit, indicând să se bată în cuie sicriul înainte ca să-și ia rămas bun acești oameni și a încercat să-l facă să înțeleagă, să redeschidă sicriul. Nu. Mârnâială din asta, la fel de descifrabilă ca scrisul unui doctor pe rețetă. Grabă. Avem alți morți la rând. Baloanele sub formă de inimioare au zburat stingher la cer, aplauzele au fost boțite. La praznic un fel de Tatu’ nostru slăjit. Grabă. Haltură. Falțet. Dacă Viorel avea putere, le zicea acestora: mulțumesc, băieți, n-ați trecut castingul. Orevoar”, a scris Angela Brașoveanu.

Sora lui Viorel Mardare, Angela Mardare Titencov, cea care i-a fost alături regizorului în ultimele luni de viață, a spus că nu vrea să vorbească de rău în aceste clipe.

„Mâca Anica, Dumnezeu s-o ierte, mă învăța să nu blestem, că mă blestem pe mine, dar mai cu seamă în momente de emoții puternice să nu spun nimic rău că e de nespălat acest păcat. De asta am muțit și acceptat. La urma urmei noaptea despărțirii a oferit suficient timp pentru un adio”, a comentat aceasta.

Amintim că Viorel Mardare a decedat în dimineața de 9 martie, la ora 07:15, după mai multe luni de luptă crâncenă cu o formă agresivă de cancer, care i-a fost diagnosticată în august 2018. Regizorul avea doar 37 de ani.

Citește și: 

„Suntem nevoiți să oprim motorașul de colectare de fonduri”. Apropiații lui Viorel Mardare au transmis un mesaj emoționant celor care l-au susținut în lupta cu boala

foto | „Timp împreună am avut când mergeam cu el-puradel la plimbare”. Declarații emoționante despre Viorel Mardare, făcute de sora mai mare

Articole asemănătoare

Back to top button