fbpx

Cursă contra cronometru pentru evitarea anticipatelor: Igor Dodon se întoarce de la Sankt Petersburg mai devreme decât ar fi trebuit

Nici nu a reușit bine să ajungă în Sankt Petersburg, că deja este nevoit să se întoarcă în Republica Moldova. Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat aseară că se grăbește să revină în țară pentru a rezolva blocajul politic care s-a creat după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Asta în contextul în care mai există doar câteva zile până la expirarea termenului limită de formare a unei majorități parlamentare. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, președintele a spus că „există șansa să evităm alegerile anticipate” și că „totul va fi bine”. 

Amintim că în timpul vizitei sale la Sankt Petersburg, Igor Dodon i-a asigurat pe oficialii ruși că în curând am putea avea un nou Guvern, iar situația din țară se va stabiliza. Pe 5 iunie, cu doar câteva zile înainte de data limită pentru crearea unei majorități parlamentare, a fost convocat Consiliul Politic Național al PAS, unde s-a decis oferirea voturilor pentru un Guvern ACUM, un speaker PSRM, și pentru pachetul de legi de dezoligarhizare. Inițiativa a fost susținută și de deputații PPDA, iar, ulterior, salutată și de membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care au fost invitați la continuarea discuțiilor și stabilirea unui numitor comun.

Articole asemănătoare

Back to top button