fbpx

„Curând am putea avea un nou Guvern”. Dodon a comunicat deja oficialilor ruși reușitele din politica moldovenească

Deși Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova încă nu au ajuns la un consens în prinvința creării unei majorități parlamentare, președintele țării, Igor Dodon, aflat într-o vizită la Sankt Petersburg, i-a asigurat pe oficialii ruși că în curând am putea avea un nou Guvern, iar situația din țară se va stabiliza.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu toate că, unul dintre subiectele principale din agenda ședinței Consiliului a fost extinderea cooperării comercial-economice a Moldovei cu regiunile din Rusia, Igor Dodon s-a asigurat să îi informeze pe oficialii de acolo despre situația politică din țară, punându-i la curent cu evenimentele actuale.

„Am informat membrii Consiliului despre ultimele evenimente din politica internă a Republicii Moldova, în rezultatul cărora ar putea fi creată o majoritate parlamentară și un nou guvern, în baza principiului politicii externe echilibrate”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, președintele țării vede în acest eveniment o creșetere a potențialului extern al Republicii Moldova și o asigurare a investitorilor străini în legătură cu securitatea mijloacelor oferite de ei.

Amintim că, ieri, cu doar câteva zile înainte de data limită pentru crearea unei majorități parlamentare, a fost convocat Consiliul Politic Național al PAS, unde s-a decis oferirea voturilor pentru un Guvern ACUM, un speaker PSRM și pentru pachetul de legi de dezoligarhizare. Inițiativa a fost salutată și de membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care au fost invitați la continuarea discuțiilor și stabilirea unui numitor comun.

Articole asemănătoare

Back to top button