fbpx

Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii

Poluarea nu afectează doar plămânii ori sistemul cardiovascular. Substanțele periculoase se opresc în rinichi, ca într-o sită și fac pagube serioase care pot duce până la insuficiență renală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Plumb și cadmiu, cele mai periculoase metale grele. Plumbul a ajuns în natură din cauza combustibililor vechi. Ne amintim de benzina cu plumb. Cadmiu provine de la bateriile de generație veche.

Metalele grele care au ajuns pe sol și au intrat în plante, și din plante au ajuns în animale, pe acest circuit ajung în hrană. Ca să le elimine, naturii îi trebuie 3,5 miliarde de ani, ne spun experții.

Cum putem să ne ajutăm

Fiecare dintre noi, atâta vreme cât metalele grele ajunse în natură nu sunt biodegradabile, ne ajută un principiul simplu. Cel pe care se bazează un magnet, atâta doar că, biologic, magnetul este o sticlă cu lapte. Ne explică un expert în sisteme de dializă, citat de stirileprotv.ro.

„Principala substanță care interacționează cu metalele grele sunt proteinele. Metalul greu ajuns în organism nu va face altceva decât să caute proteine de care să se lege, ca să se stabilizeze. Tocmai de aceea, în cazul unei intoxicații cu metale grele, se bea lapte. Laptele are proteine de care se leagă metalul greu. Îmi va comuta metalul greuț care se poate elimina, dar la doze mici și acumulabil în timp. Probablitatea de a se elimina scade pentru că el se acumulează pe proteine din organism care nu se elimină”.

Metalele grele nu pot fi filtrate de rinichi. Au diametrul mari mare decât al filtrelor acestor organe-pereche și rămân în filtre ca într-o sită.

„Poluarea e una din cauzele principale pentru care se ajunge la dializă. Dializa este favorizată de trei factori: poluare, diabet și hipertensiune”.

Cum putem să ne evaluăm funcția renală prin analize uzuale

Se numește creatinină. Este una dintre analizele decontate prin medicul de familie.

„O hemogramă, o creatinină și o glicemie trebuie să le ai obligatoriu. Apropo de creatinină, când începeți să vă puneți problema că nu e în regulă? Când ajunge la 1,5. Nu are nicio legătură cu dieta, are legătură doar cu organismul nostru. Cu ce întâmplă? Deci 1,5, îi facem creatinină și peste o lună are 1.6. Este în progresie”.

Creatinina peste 1,5 se traduce prin insuficiență renală. La acest dezastru biologic conduc, cele mai frecvent, două boli nediagnosticate și netratate: hipertensiunea și diabetul.

Articole asemănătoare

Back to top button