fbpx

Cu trei teste negative, o mamă a fost separată de gemenii ei și plasată într-un salon cu un bolnav confirmat de COVID-19

O proaspătă mămică susține că, fiind internată la Spitalul Municipal Nr.1 din Chișinău, a trecut prin „momente de calvar”, iar medicii nu i-au permis să își vadă copiii veniți pe lume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia a născut prematur doi gemeni, așa că a trebuit să rămână în spital. Dat fiind faptul că, într-o seară, acesteia i s-a ridicat febra până la 37 de grade, personalul medical i-a propus să i se aplice un test de depistare a infecției COVID-19. Rezultatul a fost negativ.

Ulterior, pacienta a fost transferată într-o altă secție, unde a stat până pe 25 aprilie. În acest timp nu a prezentat careva simptome specifice bolii, însă – auzind că în secțiile unde s-a aflat aterior au fost depistate cazuri de infecție – femeia a acceptat să mai facă un test.

De data aceasta, probele prelevate au demonstrat că proaspăta mămică era infectată. Ea a fost transferată în secția de tratare a bolnavilor de COVID-19, într-un salon cu o altă pacientă.

„Am fost acuzată de personalul medical că eu aș fi sursa de infecție pentru instituția în cauză”, a scris femeia într-o postare pe Facebook.

Îndoindu-se de rezultatul pozitiv la COVID-19, mămica a decis să procure un test de la un laborator privat. Acesta a arătat că ea este sănătoasă. Ulterior, reprezentanții spitalului i-au mai făcut un test repetat și, într-adevăr, rezultatul a fost negativ din nou.

„Acum sunt singură în salon, însă fetele mele sunt în blocul pediatric, a șasea zi fără mine. Mi-a fost încălcat dreptul la sănătate, dreptul de a-mi vedea copiii, sunt nedreptățită... ”, spune femeia.

Aceasta presupune că scopul instituției medicale ar fi să mărească numărul de pacienți infectați, pentru ca ulterior să primească ajutoare financiare, materiale și umanitare.

Cristina Ipati, specialistă în Relații Publice și Comunicare a Spitalului Nr. 1, a declarat pentru protv.md: „Astăzi pacienta, fiind testată negativ, a fost izolată în alt salon, însă starea de sănătate este de gravitate medie și are nevoie de un tratament corespunzător”.

Reprezentanții spitalului susțin că femeia se va afla sub supravegherea specialiștilor pentru câteva zile, apoi i sa va face un al cincilea test. Mâine, îmbrăcată într-un costum special, aceasta își va putea vedea bebelușii.

Articole asemănătoare

Back to top button