fbpx

Cu omăt prin cizme, cușme și mănuși, eram cei mai fericiți! Șase activități de care ne amintim cu nostalgie de când ninge iarna tot mai rar

Nostalgia iernilor de altădată ne cuprinde de fiecare dată când afară ninge. Motivul este că nu mai aveți acei nămeți până la genunchi, gerul nu ne mai pișcă de obrăjori, iar generația Z nu mai știe de jocul cu bulgării de nea, tehnicile sofisticate de creare a oamenilor de zăpadă și săniușul de pe cel mai înalt deal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă tot avem Cod portocaliu de ninsori, am decis să ne amintim despre activitățile pe care le aveam atunci când iernile erau mai generoase și ne ofereau de sărbători (și nu doar) mult omăt.

1. Săniușul

Mai țineți minte cum urcați pe cel mai înalt deal, legați săniile „trenuț” și coborați cu toții la valea? Mai greu, însă, se hotăra cine va duce sania înapoi. Dacă tot se așterne zăpada, ZUGO vă recomandă să profitați din plin de cele câteva zile în care veți avea posibilitatea să vă distrați astfel.

Foto simbol: romaniajournal.ro

2. Îngerași pe zăpadă

Chiar dacă eram acoperiți cu zăpadă din cap până în picioare, nimic nu putea fi compara cu senzațiile pe care le simțeam atunci când ne întindeam să „desenăm” îngerașii. Așadar, acum e momentul să vă amintiți de acele clipe și, de ce nu, să le repetați.

Foto simbol: profm.ro

3. Baba de zăpadă

Competiția era pentru cel mai mare bulgăr și cel mai frumos zâmbet, reprezentat cu o crenguță pe care o căutam și alegeam cu mare grijă, iar morcovul era luat pe furiș din frigider, ca să nu știe părinții. Sperăm că vremea va fi potrivită și vom reuși să umplem localitățile din Moldova cu oameni de nea. Ce ziceți?

Foto simbol: zdvi.ro

4. Cei mai norocoși știau de munte, schiuri și snowboard

Evident, nu toți își permiteau să meargă la munte și la schi, însă norocoșii povesteau despre experiențele lor, iar ceilalți visau să le repete. Ei bine, în contextul pandemiei nu avem posibilitatea să ne distrăm pe pârtii, dar suntem siguri că vor veni vremuri mai bune și vom împărtăși din nou cu amicii aceste experiențe.

Foto simbol: life.ro

5. Patinajul, pescuitul la copcă și mersul pe lacurile înghețate

Distracțiile pe lacurile înghețate erau vesele și pline de farmec. Dacă unii preferau să petreacă timpul cu cei mai mari în timpul pescuitului, alții jucau hochei, patinau și se distrau pe suprafața bazinelor acvatice înghețate. Totuși, chiar dacă avem temperaturi sub 0 grade, nu vă recomandă să vă aventurați, deoarece gheața este subțire și vă supuneți viața riscului.

Foto simbol: monitorulcj.ro

6. „Spălatul” cu zăpadă

Cine nu a fost stropit cu zăpadă în copilărie și adolescență. De regulă se luat cât mai mult omăt și se arunca spre fața „victimei”, apoi începea „lupta”. Dacă în momentul când citiți articolul aveți prea puțină nea în localitate pentru a face un om de zăpadă, pentru a vă „spăla” cu siguranță va ajunge.

Foto simbol: bnp.by

7. Bulgăreala

Și dacă tot am pomenit de „spălatul” cu zăpada, un alt joc pe care îl preferau toți era împroșcatul cu bulgări de nea. Aceștia se construiau în mâini, apoi se aruncau în amicii cu care ne jucam, ca până când oboseam să avem zăpada în cizme, glugă și chiar și mănuși și căciuli. Ce ziceți, merită repetată experiența?

Foto simbol: bosichkom.com

Nu uitați să ne scrieți în comentarii ce activități și jocuri practicați atunci când se formau nămeți și pe care dintre ele le planificați când se așterne un strat mai gros de nea.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button