fbpx

Cu măști, mănuși și dezinfectant. Elevii din Moldova ar putea reveni la ore din septembrie

Începând cu 1 septembrie, elevii din Republica Moldova ar putea reveni la școală. Totuși, atât copiii, cât și profesorii vor trebui să respecte mai multe norme de igienă și cerințe obligatorii, determinate de situația epidemiologică. De asemenea, părinții vor avea responsabilitatea de a-și asigura copilul cu obiectele sanitare (măști, mănuși și dezinfectant).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia cu privire la redeschiderea instituțiilor de învățământ în anul de studii 2020 – 2021 va aparține administrației publice locale de nivelul doi, în baza deciziei evaluării intersectoriale a instituției, conform recomandărilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În proiectul vizat se arată că, în contextul evitării răspândirii virusului COVID-19, vor fi întreprinse mai multe acțiuni: instituțiile de învățământ vor fi dotate cu necesarul pentru verificarea febrei, dezinfectanți, spații în vederea desfășurării procesului educațional pentru clasele de elevi cu un număr mai mare de 25.

De asemenea vor fi elaborate recomandări metodologice de organizare combinată a procesului educațional clasic cu cel la distanță, inclusiv în mediul online, la disciplinele de studii în funcție de specificul disciplinei.

Profesorii și elevii vor fi obligați să poarte la ore măști și mănuși și să respecte distanța socială. Proiectul integral îl găsiți aici.

Articole asemănătoare

Back to top button