fbpx

Cu bicicleta sau pe jos – așa se va circula duminică în capitală. Circulația automobilelor va fi interzisă pe mai multe străzi

Duminică, 20 septembrie, strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor Serghei Lazo și Vasile Alecsandri va fi închisă pentru circulația automobilelor, rămânând deschisă pentru pietoni, bicicliști și transport public. Acțiunea face parte din campania „European Mobility Week” la care a aderat și orașul Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Această campanie se desfăşoară în perioada 16-22 septembrie și promovează mobilitatea ecologică, modul sănătos de viață și transportul public.

Despre această campanie a anunțat Ion Ceban, care a îndemnat oamenii să meargă în perioadă respectivă exclusiv cu bicicleta, pe jos sau cu transportul public.

„Vin cu un apel către chișinăuieni, să opteze pentru deplasarea cu transportul public, bicicleta, trotineta sau pe jos pentru a susține această campanie și eforturile municipalității de dezvoltare a infrastructurii de transport alternativ”, a anunțat Ceban

De asemenea, în cadrul inițiativei „Săptămâna europeană a mobilității” (European Mobility Week), municipalitatea va prezenta proiectul „Renovarea străzii 31 August 1989 și transformarea acesteia în coridor verde”. Evenimentul se va desfășura duminică, ora 13:00, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi” din str. Al. Pușkin.

În săptămâna 16-22 septembrie 2020, sute de orașe din Europa explorează soluții practice de îmbunătățire a calității vieții urbane și testează soluțiile de transport alternativ.

Articole asemănătoare

Back to top button