fbpx

CSM a redresat sesizarea lui Bolea Parlamentului și Guvernului. „Urmărirea disciplinară poate fi inițiată doar de autoritatea care i-a numit”

După ce socialistul Vasile Bolea a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o sesizare referitoare la ridicarea mandatelor de judecători ai Curții Constituționale deținute de Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole, CSM a redresat-o Parlamentului și Guvernului. Instituția menționează că urmărirea disciplinară poate fi realizată doar de autoritatea care a numit judecătorii în funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, CSM reiterează că poate sesiza Curtea Constituțională doar despre activitatea judecătorilor pe care i-a desemnat. De asemenea, una dintre membrele Consiliului propune ca instituția să adopte o declarație în care să condamne presupusele intenții de a antrena CSM în jocuri politice.

Precizăm că sesizarea lui Vasile Bolea a fost făcută după ce ex-președintele CC a fost demis din funcție. Votul de neîncredere i-a fost acordat lui Vladimir Țurcanu după ce, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a declarat că l-a sunat ca să îi explice decizia referitoare la suspendarea legii prin care Guvernul își asumă responsabilitate pentru criza provocată de pandemie.

Articole asemănătoare

Back to top button